Non-profit

Protos

Protos strijdt als NGO wereldwijd voor beter waterbeheer. In ontwikkelingslanden ondersteunt deze organisatie projecten en vooral processen waarbij zij de nadruk leggen op lokale samenwerking. Op Belgische bodem wil Protos het publieke bewustzijn rond waterproblematiek vergroten. Tegelijk zorgen ze er voor dat dit thema hoger op de politieke agenda’s raakt.

E-commerce
Integratie
Multi-language
Responsive
E-mail marketing
protos homepage
Protos
Protos library

Bij deze opdracht was het belangrijk om het internationale karakter van de organisatie te benadrukken bij de bezoekers uit alle landen. Protos wil hen in vier talen een vlotte toegang garanderen tot een grote hoeveelheid informatie en documentatie. Bovendien willen zij de verschillende landen waar ze actief zijn en de centrale thema’s voortaan duidelijker aan elkaar linken. De website wil niet enkel informeren maar ook activeren. Voor donaties maakt Protos gebruik van een geïntegreerde Ogone betaalmodule die beheerd wordt vanuit Drupal Commerce.


De uitvoering

Voor dit project bouwde XIO een viertalige responsive Drupal website met een design op basis van het vernieuwde Protos logo. Hier werd meteen een lay-out voor een responsive nieuwsbrief aan gekoppeld. Abonneren kan via een handige inschrijvingsmodule. Publicaties, jaarverslagen, studies, dossiers en campagnes vinden de bezoekers terug in handige overzichten waar alle documenten downloadbaar zijn.

De bibliotheek, die volledig geïndexeerd is voor zoekopdrachten, werd opgebouwd rond bestaande documenten. De Drupal import functionaliteit zorgt hier voor een eenvoudig proces. De site bevat een sterke interactie tussen de landen waar Protos actief is, de sectoren en de eigenlijke programma’s met doelen, budgetten en foto’s. 

Het gebruik van quotes, fotoalbums en video’s moedigt bezoekers aan om de website, de organisatie en haar doelstellingen verder te verkennen. Ook doneren verloopt vanaf nu intuïtief. Met een simpele klik op de prominent aanwezige ‘Doneer’ button kunnen sympathisanten Protos ook direct financieel ondersteunen.