Ledensite

Limburg.net

Limburg.net is de afvalintercommunale van Limburg en Diest. Zij staan in voor de afvalpreventie en inzameling in alle 44 gemeenten in de provincie Limburg en de stad Diest. 

Concept & strategie
Informatie-architectuur
Integratie
Hosting
mijn.limburg.net
mijn.limburg.net

XIO ontwikkelde een online CMS-platform met een centrale website en een aantal campagnewebsites. We realiseerden ook de integratie met verschillende back-end databases.

Daardoor krijgt elke burger sinds 2010 op basis van zijn adres een gepersonaliseerde set van gegevens zoals de afvalkalender, een sorteergids, inzameltarieven en informatie over recyclageparken en grofvuil.

In oktober 2011 lanceerden we fase 2 van het gepersonaliseerde luik:

  • helpdesk: elke burger kan een klacht melden rond afvalophaling. Die komt rechtstreeks bij de behandelende instantie of ophaler terecht. Elke klacht wordt geregistreerd op adresniveau voor een correcte opvolging.
  • afval ABC: de burger kan nu een afvalproduct opgeven om snel te weten in welke fractie het wordt behandeld. Ontbrekende afvalproducten worden met één klik aan de lijst toegevoegd.

In 2013 lanceerden we i.s.m. Cegeka het Infopunt: een combinatie intranet/extranet waarmee Limburg.net communiceert, kennis deelt en samenwerkt met zijn partners.

Mijn.Limburg.net is sinds 2015 het portaal voor alles rond huishoudelijke afvalstoffen. Elke burger kan er zijn verbruik en facturen opvolgen. Verder zijn er recyclagetips en biedt het portaal de mogelijkheid om vragen te stellen en klachten in te dienen.

Contacteer ons gerust voor meer info.