Ledensite

Klim- en bergsportfederatie

Een website met 'webshop' voor lidgeld

De Vlaamse klim- en bergsportfederatie telt zo'n 10.000 leden. Ze onderscheidt deze disciplines: rots- en sportklimmen, indoorklimmen, boulderen, bergbeklimmen, bergwandelen, canyoning, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen en ski- of snowboardtouren.

Om die disciplines goed af te stemmen op hun respectievelijk doelpubliek, deden we een grondige herwerking van de informatiearchitectuur en het grafisch ontwerp. De website is een combinatie van Drupal 7 en Drupal 8.

Grafisch design
Informatie-architectuur
Website CMS
E-commerce
Integratie
Responsive
Training
Hosting

Sinds 2012 kunnen leden onder 'Mijn KBF' hun lidmaatschap vernieuwen, hun stageprogramma invullen en opvolgen en de bibliotheek doorzoeken. Daartoe maakte XIO een webshop op maat op basis van Drupal Commerce. Zo kan elk lid zijn lidmaatschap aanvragen of vernieuwen met een muisklik.

KBF beschikt op haar beurt over een centrale database van leden in Drupal, die ze naar believen kan beheren, doorzoeken en indelen in lijsten. Overschrijvingen van leden worden automatisch gedetecteerd via hun gestructureerde mededeling of OGM-code.

In 2016 hebben we de publieke website responsive gemaakt en een upgrade gegeven naar Drupal 8. Het afgescheiden gedeelte waar de leden voor moeten inloggen, is behouden in Drupal 7. Lees meer over "Drupal 7 en 8 combineren: een nieuwe publieke site in Drupal 8, je met login afgescheiden leden- of klantensite behouden in Drupal 7" in onze blog.

Inzicht of advies nodig?

We leggen de lat hoog voor onszelf maar ook voor onze klanten. We bekijken samen met jou of wij het best geplaatst zijn om je te helpen.

Of bel Pascal op 09 330 62 85