Corporate site

Commissie Corporate Governance

Volledige remake huisstijl en website voor Commissie Corporate Governance.

Grafisch design
Informatie-architectuur
Website CMS
Multi-language
Responsive
Training
Hosting

De Belgische Commissie Corporate Governance, in 2004 opgericht op initiatief van de Commissie voor het bank-, financie- en assurantiewezen, het Verbond van Belgische Ondernemingen en Euronext Brussel, wilde vertrekkend vanuit een nieuw te ontwikkelen huisstijl haar website vernieuwen. Mobiel gebruik en communicatie op maat van de verschillende doelgroepen waren belangrijke aandachtspunten.

Corporate governance of deugdelijk bestuur is de koepelterm voor een set van richtlijnen rond het goed, efficiënt en verantwoord leiden van een onderneming, en voor de rapportering naar de verschillende belanghebbenden. Via de website publiceert de Commissie immers alle info rond haar Code 2009, een set van richtlijnen die op 6 juni 2010 door de wetgever met een K.B. is benoemd tot dé referentiecode voor de beursgenoteerde ondernemingen.

We namen voor de Commissie Corporate Governance het hele proces van ontwikkeling website via datamigratie van de huidige website tot opleiding voor websitebeheer via het CMS in handen.

  • De nieuwe website heeft een hedendaags design. Responsive bovendien, zodat ook mensen die de website mobiel via smartphone of tablet bezoeken van optimaal gebruiksgemak genieten.
  • Achter de website zit een krachtig Content Management Systeem dat de Commissie toelaat alle inhoud op de website in 3 talen zelf te beheren.
  • Om via publieke bevraging feedback te verzamelen, is de mogelijkheid ingebouwd om aan gepubliceerde inhoud voor een aangegeven periode een reactieformulier te koppelen.
  • Een geïntegreerd nieuwsbriefsysteem ondersteunt de communicatiestroom naar de verschillende doelgroepen.

XIO stond verder in voor een opleiding op maat, het zonder dat de Commissie daar zelf veel werk aan had overzetten van alle inhoud van de bestaande website en de hosting van de nieuwe website.