Focusoefening met XIO Drupal 8 bouwplatform voor IMPREX

JUL 2016
-
Hendrik De Backer

Sinds de finale release van Drupal 8 eind 2015 hebben wij gebroed op een bouwplatform als kickstarttraject voor kleinere websites met de nieuwste Drupal-technologie. Voor IMPREX hebben we het bouwplatform nog eens verfijnd en uitgebreid met extra functionaliteit die nu ook beschikbaar is voor toekomstige klanten.

XIO Drupal 8 development platform for IMPREX - Home
XIO Drupal 8 development platform for IMPREX - Sectors

Kleinere organisaties, start-ups, event organisors willen snel schakelen en hebben vooral nood aan een degelijk CMS dat snel en makkelijk een informatieve website kan leveren. Vanzelfsprekend responsive, SEO-proof en alle courante usability features aan boord. Voor klanten die dat zoeken, hebben wij een bouwplatform uitgewerkt met Drupal 8. Denk hierbij aan een Meccano-doos vol makkelijk af te werken en samen te voegen onderdelen en klaar om overgoten te worden met een eigen gepersonaliseerd design.

En dat is wat we hebben gedaan voor IMPREX. Het eindresultaat laat onze partner Arctik, verantwoordelijk voor het hele communicatieluik binnen IMPREX, toe gedurende de periode 2015-2019 autonoom alle info op de website te beheren.

Van overstroming tot droogte

IMPREX is een onderzoeksproject van de Europese Gemeenschap binnen het Horizon 2020 programma. In het project wordt in Europees verband onderzocht hoe de samenleving zich beter kan voorbereiden op extreme hydrologische omstandigheden zoals overstromingen en extreme droogte. De bedoeling is deze hydrologische extremen beter te kunnen voorspellen.

Informatie en samenwerking

De basis voor de website is een informatief luik: meerdere soorten inhoud en pagina’s zijn verpakt in een responsive design, zodat de site ook mobiel goed werkt.

Nieuws en evenementen kunnen snel en makkelijk onder de aandacht worden gebracht. Voor elke sector van onderzoek zijn er specifieke Case Studies opgenomen. Sociale media worden ondersteund in een klassiek “deel op mijn pagina”-patroon en met een geïntegreerde Twitter-feed.

Voor alle inhoud is vanuit ons Drupal 8 bouwplatform een goede SEO-ondersteuning voorzien met meta-informatie, clean url’s en andere moderne voorzieningen.  

Voor het projectluik is heel wat voorzien om alle medewerkers (virtueel) met elkaar in contact te brengen: een mooie “Meet the team”-opbouw brengt een presentatie van elk van de 23 partners. Medewerkers hiervan kunnen een “Guest Post” indienen en laten publiceren. En een extra feedback module die hierop ad-hoc ingeschakeld kan worden, nodigt uit tot online debat. Een “Resource”-gedeelte vergemakkelijkt tenslotte het delen en opleveren van alle tussentijdse resultaten.

Een groeironde voor het XIO Drupal 8 bouwplatform

Voor ons eigen Drupal 8 bouwplatform en projecten voor andere klanten heeft dit project voor IMPREX ook heel wat meerwaarde ... 

  • Met wat verfijning zijn we er terug in geslaagd een extern aangeleverd visueel design te mappen op ons framework. 
  • De backendomgeving voor contentbeheerders is nog verder vereenvoudigd en is nu nu supergebruiksvriendelijk. 
  • Voor toepassing in andere projecten beschikken we nu standaard over een inhoudstype ‘Organisatie en Medewerker’. (zie ook hierboven). 

Dit alles gebeurde binnen de opgestelde planning en het vooropgestelde projectbudget, met een tevreden klant tot gevolg.

Wil je voor jouw site ook ons platform en onze werking leren kennen?

We komen graag bij je langs of zetten bij ons in Gent de koffie voor je klaar! Contacteer ons!

Bedenken
Technisch design
Informatie-architectuur
Drupal expertise
Multi-language
Responsive