Sphinx Cinema lanceert nieuwe website én online ticketverkoop op startdag 43e Filmfestival Gent

OKT 2016
-
Pascal Noppe

XIO is een trotse partner van de Gentse arthousecinema Sphinx. Gelegen op een toplocatie in het hart van Gent, met een sterke programmatie, goed beeld en geluid en fijne zitjes. Daarbij hebben ze in het Sphinx-café lekkere koffie en een fijne selectie bieren. Dat weten we, omdat we dat met onze Sphinx-filmpasjes geregeld zelf ervaren. Omdat we al sinds jaar en dag de Sphinx Cinema-website maken. 

 

En die hebben we net in een fris nieuw design gestoken met focus op gebruiksvriendelijkheid. Grootste winst op dat vlak is de introductie van online ticketverkoop

Online ticketverkoop

De overgang naar online ticketverkoop: voor de meeste bioscoopbezoekers is dat vanzelfsprekend, voor een bescheiden arthousecinema als Sphinx is het een kleine revolutie. Eerst is het kassasysteem volledig omgezet naar Ticketlab, een digitaal en gecentraliseerd kassasysteem. Voor de bezoeker is dit fysiek zichtbaar door de filmlijst die aan de kassa niet langer op papier maar op een scherm wordt getoond. Nu de Sphinx Cinema-medewerkers zich dit nieuwe systeem hebben eigen gemaakt, kan ook de online ticketverkoop via Ticketlab worden geactiveerd. En dat is gelukt, waardoor op de dag dat het 43e Filmfestival Gent start filmtickets online te bestellen zijn.  

Het team bij Sphinx heeft zich aangepast aan de tijd en daar kan nu elke filmliefhebber voor wie online bestellen een vanzelfsprekendheid is van profiteren. Wil je zeker zijn van je ticket? Wil je niet langer met briefjes en munten betalen (we zijn immers in 2016)? Dan kan elke arthousefilmliefhebber vanaf nu thuis op een laptop of onderweg op een smartphone gewoon online filmtickets bestellen en betalen met alle gangbare kredietkaarten, Bancontact of Belfius Direct Net. 

Maar kassabezoekers hoeven niet te vrezen, de helft van de tickets blijft voorbehouden voor verkoop aan de kassa.

Speeltijden duidelijk visualiseren

Vertrekkend van het principe less = more staat op de vernieuwde website duidelijke beknopte info over de films nog meer voorop. Het filmprogramma, de events en de infopagina’s zijn allemaal volgens dit principe georganiseerd.

De grootste uitdaging was de verschillende speeltijden van de films te visualiseren op maat van de bioscoopbezoeker vandaag. Door in het filmprogramma te werken met een kolom per tijdvak, kan een bezoeker nu makkelijk zijn filmkeuze maken op basis van het moment dat hij of zij naar de film wil.

Sphinx home voor en na


Een evenement in Sphinx Cinema organiseren

Sphinx Cinema is trouwens niet enkel een arthousebioscoop, het is ook een toplocatie voor een evenement. Dit jaar nog was er Frontend United, een conferentie met 200 bezoekers die wordt georganiseerd door developersfrontenders uit de Drupal-community. Altijd op een unieke locatie en na Amsterdam, Londen, Kopenhagen en Bristol dit jaar onder andere door drie frontenders van ons team georganiseerd in Sphinx Cinema in Gent.

Omdat het niet zo geweten is dat Sphinx Cinema een toplocatie is voor evenementen, is op de nieuwe site de informatie rond evenementen direct vindbaar vanaf de homepage, die onmiddellijk naar alle informatie leidt.

Zo is er op de homepage de opvallende call-to-action ‘Een event organiseren?’ voorzien. 

Sphinx event

Een tevreden klant

Als blijk van appreciatie kregen we van Sphinx Cinema een originele bedankingskaart in de bus:

Thank you XIO! Voor jullie ijverigheid en nauwkeurigheid. Voor het bouwen van een creatieve, mooie en gebruiksvriendelijke website. Voor alle support, in ideeën en uitwerking. Voor het bedenken van krachtige en snelle oplossingen, bij elk ticketje of mailtje dat je van de ene of andere Sphinx'er/IT-dummie voorgeschoteld kreeg.

 

Bezoek de nieuwe Sphinx Cinema-website nu om je ticket online te bestellen.

Lees meer over ons werk voor Sphinx Cinema op de projectpagina.

Concept & strategie
Grafisch design
Drupal expertise
E-commerce
Responsive
Hosting

Inzicht of advies nodig?

We leggen de lat hoog voor onszelf maar ook voor onze klanten. We bekijken samen met jou of wij het best geplaatst zijn om je te helpen.

Of bel Pascal op 09 330 62 85