Blog

Coworking space in historisch pand aan Sint-Annaplein in Gent

FEB 2017
-
Karolien Parent

We hebben bij XIO coworking "Bij Sint-Anna" opgezet in twee ruimtes op de tweede verdieping. De coworking space biedt plaats aan 10 coworkers. Je hebt dan een werkplek in een creatieve omgeving met de huiselijke sfeer van een historisch pand uit 1848. Aan het Sint-Annaplein en dus in hartje Gent met Het Zuid, Gent-Centrum en het station Gent-Dampoort op wandelafstand. 

Drupal 7 en 8 combineren: een nieuwe publieke site in Drupal 8, je met login afgescheiden leden- of klantensite behouden in Drupal 7

JAN 2017
-
Pascal Noppe

Heb je een website die is ontwikkeld op Drupal 7 en dringt vernieuwing zich op? Dan is er voor websites met een gescheiden gedeelte op de website waarvoor klanten of leden moeten inloggen de mogelijkheid om Drupal 7 en Drupal 8 te combineren.

Technisch design
Informatie-architectuur
Drupal expertise
Website CMS
Multi-site
Responsive

Paragraphs, YAML en basic search: 3 jumps voor het XIO Drupal 8 bouwplatform Origin

DEC 2016
-
Hendrik De Backer

Voor kleinere organisaties en projecten, die nood hebben aan een betrouwbaar CMS dat snel en makkelijk een informatieve website levert, ontwikkelden we bij XIO met de nieuwste Drupal-technologie het XIO Drupal 8 bouwplatform Origin.

Concept & strategie
Grafisch design
Website CMS
Responsive

Sphinx Cinema lanceert nieuwe website én online ticketverkoop op startdag 43e Filmfestival Gent

OKT 2016
-
Pascal Noppe

XIO is een trotse partner van de Gentse arthousecinema Sphinx. Gelegen op een toplocatie in het hart van Gent, met een sterke programmatie, goed beeld en geluid en fijne zitjes. Daarbij hebben ze in het Sphinx-café lekkere koffie en een fijne selectie bieren. Dat weten we, omdat we dat met onze Sphinx-filmpasjes geregeld zelf ervaren. Omdat we al sinds jaar en dag de Sphinx Cinema-website maken. 

Concept & strategie
Grafisch design
Drupal expertise
E-commerce
Responsive
Hosting

XIO promoot de fiets voor het woon-werkverkeer

SEP 2016
-
Hendrik De Backer

Vandaag de dag zien we voor een organisatie als de onze, gelokaliseerd in centrum Gent, de fiets als het ideale vervoersmiddel voor het woon-werkverkeer. Dat hebben we vorm gegeven via een bedrijfsfietsenplan, gepersonaliseerde bedrijfsfietsen en deelname aan het fietsinitiatief Bike to Work. En dat zetten we graag eens extra in de kijker tijdens de Week van de Mobiliteit 2016!

Bedenken
Concept & strategie
Grafisch design
Maatwerk

Focusoefening met XIO Drupal 8 bouwplatform voor IMPREX

JUL 2016
-
Hendrik De Backer

Sinds de finale release van Drupal 8 eind 2015 hebben wij gebroed op een bouwplatform als kickstarttraject voor kleinere websites met de nieuwste Drupal-technologie. Voor IMPREX hebben we het bouwplatform nog eens verfijnd en uitgebreid met extra functionaliteit die nu ook beschikbaar is voor toekomstige klanten.

Bedenken
Technisch design
Informatie-architectuur
Drupal expertise
Multi-language
Responsive

Kantoor met diensten te huur

30 juni 2016
-
Karolien Parent

Kantoorruimte 24m2 met diverse diensten te huur in historisch pand aan Sint-Annaplein in Gent
650 euro (excl. BTW)

Het XIO Drupal 8 bouwplatform als eerste in praktijk voor Powerstep

MAY 2016
-
Hendrik De Backer

Kleinere organisaties, start-ups, event organisors willen snel schakelen en hebben vooral nood aan een degelijk CMS dat snel en makkelijk een informatieve website kan leveren. Vanzelfsprekend responsive, SEO-proof en alle courante usability features aan boord. Voor klanten die dat zoeken, hebben wij een kickstarttraject uitgewerkt met Drupal 8.

Technisch design
Informatie-architectuur
Drupal expertise
Website CMS
Responsive

Frontend United: “Wij willen frontend developers laten verder denken dan wat ze al kennen en kunnen”

APR 2016
-
XIO

Na Amsterdam, Londen, Kopenhagen en Bristol gaat Frontend United, het evenement voor (Drupal) frontend developers en Drupal, dit jaar door in Gent. In de organisatie van de conferentie die op 27 en 28 mei 2016 plaatsvindt in de arthousecinema Sphinx in het centrum van Gent zitten drie frontend developers van het Gentse webbureau XIO. Het drietal Marieke Hollevoet, Pieter-Jan Baert en Jannick Vandaele vertelt enthousiast over het event dat ze in hun eigen tijd organiseren. “Het is nu vooral uitkijken naar het moment dat er 250 man rondloopt in de Sphinx, die wij met z’n zessen daar hebben gekregen”.

Drupal expertise
Training

XIO wereldwijd op 17de plaats voor activiteit in Drupal community

DEC 2015
-
Pascal Noppe

Bij XIO zijn we dedicated drupalistas. En daarom investeren en bouwen we mee aan het opensource content management systeem Drupal. Wereldwijd staan we vandaag op de 17de plaats voor onze activiteiten in de Drupal community. In de Belgische ranking staan we op de 2de plaats.

Drupal expertise