Corporate site

Witte Molen

Laroy Group is gespecialiseerd in alle toebehoren voor huisdieren, en heeft in 2013 het Nederlandse Witte Molen overgenomen. Tegen 2020 wil Laroy Group zijn gigantische set aan data binnen het ERP-systeem van de groep koppelen aan de verschillende merken. Het ERP-pakket wordt zo een centrale marketingcontentdatabase. Om dat te realiseren hebben de IT’ers van Laroy Group een bestaande webservice verder ontwikkeld, zodat data die al intern gebruikt werd om een salestoepassing aan te sturen, nu ook gebruikt kan worden voor het voeden van de verschillende merkenwebsites. Wittemolen.com is daarin het eerste project, vanzelfsprekend door XIO gebouwd als een Drupal 8 website. 

Bedenken
Grafisch design
Technisch design
Drupal expertise
Integratie
Multi-language
Hosting
Witte Molen homepage
Witte Molen producten
Witte Molen productdetail
Witte Molen dierenoverzicht

Bedenken

Na de initiële kennismaking zaten we voor dit project samen met alle belanghebbenden binnen Laroy Group en XIO. Om progressief de samenwerking te definiëren en te verfijnen, zaten we zowel vanuit marketing als vanuit IT voor enkele workshops samen in de “war room” bij XIO.

Eindresultaat van deze analyse is enerzijds een set van schetsen over de opbouw en de functionele schikking van de website: waar vind je welke info terug? Hoe ontsluiten we die volgens soort van dier of product? Hoe kunnen we allerlei nuttige info makkelijk aan elke doelgroep aanbieden? ...

Anderzijds hebben we op technisch gebied een protocol afgesproken voor het uitwisselen van alle info via de webservice: in welk formaat, hoe vaak en met welke error proofing wisselen we data uit? Wat doen we met updates? Hoe gaan we om met afbeeldingen en andere binaire bestanden?

Bouwen

Na de analyse gingen we op hetzelfde elan vlot verder, en bouwden we de eerste prototypes. 

Visuele interface met interactieve blokken

De interface van de website is verder uitgetekend in een grafisch design waarover we een extra workshop hadden. Binnen het design hebben we veel oog voor de nieuwe huisstijl en ergonomie voor de bezoeker. Het geheel is tenslotte uitgewerkt in een visueel theme voor de Drupal 8 site.

Een van de steunpilaren binnen het design is een Masonry-achtige aanpak, die ervoor zorgt dat blokken op een webpagina dynamisch en optimaal op een grid worden geplaatst. Daarbij wordt ook rekening gehouden met mobiel gebruik, zodat de pagina’s ook op een mobiel toestel een aangename en bladvullende ervaring geven.

Deze blokken, en de opbouw van de pagina’s op zich, maakten we mogelijk door gebruik van de Paragraphs module, die toelaat modulair met stukken content te werken. 

ERP webservice als bron voor data binnen Drupal

Tegelijk met de interface groeide de complexiteit van de webservice-integratie van een Proof of Concept uit tot een stevig kanaal voor gegevensuitwisseling. 

De integratie, die geschreven is als een Drupal 8 service met onderliggend een custom Guzzle integratie:

  • haalt makkelijk alle data op bij Laroy Group,
  • biedt de mogelijkheid voor data-uitwisseling in vijf talen,
  • valideert die data, logt alles, en importeert die binnen de website,
  • zoekt daar de correcte foto's bij,
  • en formatteert de content voor gebruik op het web binnen het design op maat.

Om error proof te zijn en voor momenten waarop de webservice even onbereikbaar zou zijn, zorgen we ervoor dat een bezoeker van de website niets van problemen merkt door een lokale caching van de laatst gekende goede data.

Opgehaalde data uit de ERP webservice
Opgehaalde data uit de ERP webservice
Renderen van de data in een productfiche
Renderen van de data in een productfiche

 

Contacteer ons

Wil je voor jouw site of online applicatie ook een partner die meedenkt, bouwt en ondersteunt? We komen graag bij je langs of zetten hier de koffie voor je klaar!

Inzicht of advies nodig?

We leggen de lat hoog voor onszelf maar ook voor onze klanten. We bekijken samen met jou of wij het best geplaatst zijn om je te helpen.

Of bel Pascal op 09 330 62 85