Search in Drupal, een terugblik op DUG-event

mei 2014
-
XIO

Vijftig enthousiaste Drupal developers en een heerlijk technisch thema "Search in Drupal”, de ideale ingrediënten voor een leerrijke avond.

Vijftig enthousiaste Drupal developers en een heerlijk technisch thema "Search in Drupal”, de ideale ingrediënten voor een leerrijke avond. 

Een review door Pieter-Jan Baert. 

Visual DUG Event

 

Sessie 1: Performante Solr Search

Collega developers Frank & Geert beten de spits af en presenteerden hoe zij de Solr API opzetten met een minimale druk op het systeem. Geert toonde stapsgewijs de basis set-up. Dankzij deze methode genereren we tot 4 maal meer requests in vergelijking met de traditionele Solr configuratie. Bovendien bleek dat via deze set-up de tijd per request aanzienlijk daalt. Uit onze resultaten konden we afleiden dat we tot 3 keer sneller ons resultaat hadden.

Frank werkte de huidige set-up verder uit door op de voorbeeldpagina een AngularJS app te integreren. Deze app doorzoekt de data op de pagina zelf waardoor de pagina niet herladen hoeft te worden om data te doorzoeken. De gebruiker merkt dit snelheidsverschil uiteraard op! Aan de Angular App kun je ook heel makkelijk filters, autocomplete, data auto launch, pagination, … toevoegen. 

Deze code kan ook op Github gevonden worden & is beschikbaar voor iedereen die zich hier verder in wil verdiepen.

Sessie 2: Search API in Drupal 8


Voor deze topic kwam Nick Veenhof aan het woord. Hij is senior search engineer bij Acquia, de geschikte persoon dus om ons hiervoor warm te maken!

In Drupal 7 zijn er verschillende modules die het mogelijk maken om websites te doorzoeken. Twee ervan springen er bovenuit: Solr & Search API. Beide modules hebben eigen sterkten, en het is nu de bedoeling om deze zoekmogelijkheden samen te voegen. Binnenkort mogen we ons in Drupal 8 verwachten aan een stevige Search API die werkt out-of-the-box.

Nick lichtte al even toe wat er momenteel al in de module zit & wat er nog staat aan te komen. Eén van de grote voordelen zal zijn om verschillende entity types op hetzelfde moment te doorzoeken. Ook zullen verschillende views kunnen doorzocht worden.

De avond werd afgesloten met een demo van de voorlopige Search API in Drupal 8. Een veelbelovende module waar wij al naar uitzien! 

Klik hier om de sessie van Frank, Geert & Nick te herbekijken op youtube.